20180608_BFoto_Willemien Geenen__F0A8107

Utrechts Kracht: Willemien

Bianca Uncategorized Leave a Comment

Ik kom binnen op het kantoor van Willemien, en ben meteen onder de indruk: lekker ruim, licht, aan het water en met een mega flitser in de hoek waar menig fotograaf van gaat kwijlen, waaronder ik. Ze werkt dan ook veel samen met fotograferen, wat mij ook wel weer wat onzeker maakt, wat zal ze van de foto’s vinden die …

Fotograaf Utrecht evenement fotografie presentatie 1

Wauw! Wat een transformatie!

Bianca Uncategorized Leave a Comment

Ik heb de laatste tijd wel vaker persoonlijke dingen gedeeld, gewoon omdat dat nu bij mij past, om te delen. Lees hier bijvoorbeeld mijn verhaal, of hoe ik gewoon ik ben. Heb je dit gelezen, of ken je mij een beetje, dan weet je, dat ik de afgelopen 12 jaar een enorme transformatie ben doorgegaan. Ik werkte ooit als secretaresse op het …

20180511_BFoto_Kracht_Judy Setz__F0A1854

Utrechts Kracht: Judy

Bianca Uncategorized Leave a Comment

Ik ontmoet Judy op een locatie in Utrecht die ik graag nog eens wilde bezoeken, namelijk Lou Oudenoord. Dit een oude school, waar nu tijdelijk diverse bedrijven in zijn gevestigd, waaronder Beleef Kindercoaching van Judy.   De afgelopen jaren is er heel veel gebeurd in het leven van Judy. De liefde gevonden, verhuisd van Amsterdam naar Utrecht, moeder geworden, ontslagen …

20180307_BFoto_Bianca__F0A9782-bewerkt

Zo straal je zelfvertrouwen uit

Bianca Uncategorized Leave a Comment

Een artikel over zelfvertrouwen, bijna een beetje lachwekkend dat ik dat schrijf. Vindt ik zelf, zegt dat stemmetje in mijn hoofd. Want wie ben ik nu helemaal? Wel ervaringsexpert dat wel. Niet in zelfvertrouwen, wel in onzekerheid. Ken je dat ook die stemmetjes? Bij mij zeiden ze altijd: Ik mag geen fouten maken Alles moet goed zijn Ze vinden me …

20180417_BFoto_Kracht Jindra__F0A1557

Utrechts kracht: Jindra

Bianca Uncategorized Leave a Comment

Presteren, veel leren en doorzetten, dat is Jindra. Zeker toen ze jonger was vergeleek ze zichzelf veel met anderen. Ze wilde niet onder doen en erbij horen. Ook vond ze dat ze zelfstandig moest kunnen zijn. Vrijheid kwam daar later ook bij. Vanuit haar geboorteplaats op de Veluwe nam ze eind middelbare school regelmatig de trein naar Utrecht. Ze zag …

20180328_BFoto_Hermine__F0A1055

Utrechts kracht: Hermine

Bianca Uncategorized Leave a Comment

Hermine en ik kenden elkaar nog niet. Een wederzijdse kennis, Babette, heeft ons geïntroduceerd. Het was een leuk gesprek: informeel, open, veel lachen en chocolade, heerlijk! Wat Hermine typeert, is dat ze heel direct is, zo vraagt ze mij binnen 5 minuten naar mijn leeftijd.   Curaçao heeft een grote plaats in haar leven. Haar vader is Antilliaans en in …

20180307_BFoto_Bianca__F0A9796-bewerkt

Mijn verhaal

Bianca Uncategorized Leave a Comment

Het is oudejaarsavond, 2002 / 2003. Ik vier dit bij een vriendin, en veel andere mensen, vrienden van haar. Ik zit op de bank, in de hoek. Rond te kijken, terughoudend, best leuke mensen volgens mij, maar…. Maar wat zouden ze van mij zeggen, zouden ze mij wel leuk vinden? Ik blijf maar lekker veilig hier zitten in dit hoekje, …

Meer weten over Gilleske? http://yogaya.nl http://www.bureautxt.nl/ Utrechts Kracht Gilleske Yogaya BFoto prortretfotografie op locatie

Utrechts Kracht: Gilleske

Bianca Uncategorized Leave a Comment

Gilleske Kreijns, is gescheiden en heeft een zoon van 11 jaar die ze samen met haar ex opvoedt. Ze werkt als yogadocent en redacteur / schrijver en is auteur van het boek Ontspannen voor beginners. Gilleske heeft Engels in Utrecht gestudeerd en is daarna niet meer uit onze mooie stad vertrokken. Het is niet zo raar dat Gilleske een liefde voor …

Je toekomstige ik of je huidige ik Onlangs maakte ik de portretfoto’s van een coach. Een geweldige locatie was hiervoor uitgezocht, eentje die helemaal paste bij de doelgroep. Het key woord van de shoot was stoer, ze wilde tenslotte stoer over komen, zodat haar potentiele klanten vertrouwen in haar zouden hebben, vertrouwen dat zij de klus kan klaren. Gaandeweg de shoot viel me op dat ze zichzelf vaak klein hield, kleine bewegingen. Haar handen en voeten bij elkaar en zichzelf niet groot maakte. Dus met het woord ‘stoer’ in mijn hoofd probeerde ik haar groter te laten zijn, grotere gebaren. Zitten op een trap met de benen niet standaard lady-like over elkaar, maardat ging toch wat ver. Power fotoshoot Ik moest denken aan de ‘power poses’, dat zijn bepaalde houdingen die je zittend of staand aan neemt die je een gevoel van macht geven. En waarmee je je zelf ook kunt ‘opladen’ als je iets spannends moet doen, een moeilijk gesprek of spreken in het openbaar. Anyhow, ik probeerde haar in een power pose te laten staan en dat ging al beter, niet zo klein zoals zij zich van nature houdt, maar groter. Ik besefte me dat het belangrijk is om te weten en je er bewust van te zijn hoe je overkomt en hoe je over wilt komen. De foto’s van de shoot zijn prachtig geworden. Stoer, maar ook vrouwelijk en toch ook zoals zij is. Authenticiteit Maar naderhand bedacht ik me, wat is er nu eigenlijk echt belangrijk en wat wekt nu eigenlijk meer vertrouwen bij je toekomstige klant. Overkomen zoals diegene die je wilt zijn, of authenticiteit. Overkomen zoals je bent, ook al ben je nu wellicht nog niet de persoon die je ooit wilt zijn. Ik denk persoonlijk dat laatste. We hebben allemaal onze specialiteit, allemaal datgene waar we in uitblinken en waar we groots in zijn, ook al voelen we dat zelf niet zo. Ik denk dat je het sterkst overkomt als je jezelf bent. En dat je dan ook precies die klanten aantrekt die bij jou passen. Als we ons best doen, veranderen we naar diegene die we willen zijn, al dan niet met behulp van een coach, of we stellen al gaande ons beeld bij. Maar het gaat om het nu, wie ben je nu en welke klanten passen er nu bij je. Wat denk jij? Authenticiteit of alvast een kijkje in de toekomst en diegene zijn die je wilt zijn? Hoe je jezelf kunt zijn tijdens een fotoshoot, dat is eigenlijk niet zo moeilijk, lees dan dit maar eens. Deze foto’s zijn willekeurig bij de tekst gezocht / geplaatst.

Fake it till you make it, of je authentieke zelf

Bianca Uncategorized Leave a Comment

Je toekomstige ik of je huidige ik Onlangs maakte ik de portretfoto’s van een coach. Een geweldige locatie was hiervoor uitgezocht, eentje die helemaal paste bij de doelgroep. Het key woord van de shoot was stoer, ze wilde tenslotte stoer over komen, zodat haar potentiele klanten vertrouwen in haar zouden hebben, vertrouwen dat zij de klus kan klaren. Gaandeweg de …

20180105_BFoto_Kracht_Rina__F0A5271

Utrechts Kracht: Rina

Bianca Uncategorized

Rina, geboren en nog steeds wonend in Utrecht, werkt als choreograaf, (trainings)actrice, NLP-coach en meditatiedocent. Onder de vlag van haar bedrijf Raspberry Bloom Performance Art, ontwikkelt (en geeft) ze workshop- en trainingsprogramma’s op het gebied van dans/beweging, theater en meditatie. Het meest gave aan wat Rina doet in mijn ogen, is dat ze meditatie- en mindfulnesslessen geeft aan kinderen op …