Fotograaf Utrecht_Amsterdam International Fashion Week_MG_9611

In 2012 word ik dé Fotograaf in Utrecht

Bianca Uncategorized

Dé fotograaf voor Utrecht en omgeving

Daar zijn we dan in 2012! In het begin van het jaar heb ik mijn zakelijke doelen gesteld. Onder andere dat 2012 mijn jaar wordt als fotograaf, oftewel DE bedrijfsfotograaf van Utrecht. Maar ja, hoe pak je dat aan? Er zijn zoveel fotografen in de buurt. Hoe profileer ik mijzelf dan?

Ik heb een aantal dingen bedacht en al toegepast om ervoor te zorgen dat mijn goede voornemens uitkomen.

 

Evenement- en bedrijfsfotograaf Utrecht

Kies een fotografieniche. Mijn niche kennen jullie waarschijnlijk wel. Ik ben namelijk evenement- en bedrijfsfotograaf. Dus vooral de zakelijke markt kan mij contacten voor mooie foto’s van hun speciale evenementen zoals beurzen, congressen, seminars enzovoort. Maar ook als bedrijven hun proces in beeld willen brengen of portretten van medewerkers, ben ik als Fotograaf Utrecht de partij om contact mee op te nemen.

Ik ben een evenement- en bedrijfsfotograaf die zorgt voor professionele foto’s met uitstraling, zonder daarbij op de voorgrond te treden. Ik breng mensen, projecten en USP’s scherp in beeld! Ik fotografeer altijd een combinatie van overzichten, details en mensen. Op deze manier maak ik een prachtige sfeerimpressie van uw bedrijf of evenement. De foto’s hebben impact door hun compositie en kleur.

Bedrijfsfotograaf Utrecht in the picture!

Daarnaast moet ik mijzelf in de picture gaan zetten, en daar ben ik niet goed in. Dus om dat te leren, heb ik geleerd van de beste. In januari heeft Ben Tiggelaar mij geleerd in een seminar hoe ik van 2012 mijn jaar kan maken. Onder ander heb ik van hem tips gekregen over hoe ik over mijn drempels kan stappen. Mijn drempels betreft vooral het netwerken. Hoe zet ik mijzelf neer als de bedrijfsfotograaf van Utrecht bij mensen die ik nog niet ken? Dit is iets wat ik natuurlijk niet van de een op de andere dag kan, maar de tips van Ben helpen mij wel.

Ook ben ik naar het twee daagse seminar geweest: Business Bootcamp. In twee dagen krijgen startende ondernemers allerlei tips over het leiden van bedrijf. Onder andere heb ik daar geleerd dat ik van mijn excuses af moet. Dus niet meer: “Dat kan ik niet”, “Dat durf ik niet”, “Dat is niets voor mij”  enzovoort. Ik moet focussen en er echt voor gaan!

Een paar keer ben ik nu over mijn drempel heen gestapt, het gaat nog niet vanzelf, dit is een proces wat even duurt, volgens Ben Tiggelaar kan een dergelijke gedragsverandering zelfs maanden duren. Maar mijn grootste ontdekking/inzicht tijdens het netwerken is toch wel: dat de ondernemers die ik tegen kom, eigenlijk ook maar gewoon mensen zijn, net als ik.

 

Utrecht-fotograaf.com

Nu heb ik mijn niche en weet hoe ik moet gaan netwerken en mezelf laten zien.

En in deze tijd is het ook belangrijk om mezelf digitaal te laten zien. Dus heb ik een nieuw logo laten ontwerpen, welke op deze website al te zien is. Expres heb ik gekozen voor de kleur rood, omdat rood opvalt en ik met dit logo wil ik laten zien dat ik er ben en dat ik de fotograaf van Utrecht ben.

Maar niet alleen het logo, ook deze website is helemaal nieuw en SEO (search engine optimalisation) geoptimaliseerd. Wat vinden jullie ervan?

 

2012 is het jaar van Bianca de Wit = fotograaf Utrecht

Volgens mij ben ik met deze stappen al aardig op weg om van 2012 mijn jaar te maken. Maar ik ga me verder inzetten om mijzelf als de fotograaf van Utrecht te profileren. En ik zal jullie zeker op de hoogte houden.