20130328_BdWP_naamloos__MG_9248

Social Media ook voor fotografen?

Bianca Uncategorized

Fotograaf Utrecht gaat socialiseren?

Daar sta je dan als zelfstandig fotograaf. En nu? Hoe gaan we nu verder? Een hot topic is natuurlijk social media. Waarom meedoen aan die hype? Of is het geen hype? De term social media zegt eigenlijk al genoeg, het is een vorm van socialiseren. Enwat is er nou belangrijker voor ondernemers zoals fotografen om contacten te onderhouden? Natuurlijk is het niet de enige manier om contacten te onderhouden en het mag de andere manieren zeker niet vervangen. Maar het is er wel en het ziet er naar uit dat social media blijft.
Tegenwoordig is bijna iedereen online te vinden, dus waarom zou je daar geen gebruik van maken?

Social media, hoezo? Ik woon in Utrecht en heb al veel contacten

Okee, social media dus, we doen mee. Maar er is zoveel, LinkedIn, Facebook, Twitter, You Tube, enzovoort. Laten we maar beginnen bij de dat gene wat ik al ken; Twitter, Op internet is veel te vinden. Het aanmaken van een account is niet zo moeilijk. Maar waar twitter je over al fotograaf? Wanneer gebruik je in je tweet een @ of een #? Het antwoord op al die vragen is te vinden op internet. En natuurlijk wil je ook een eigen uitstraling aan je pagina geven, je wilt je tenslotte profileren op het internet en dat doe je niet door je pagina te voorzien van een standaard template. Op de website www.werkenmetsocialmedia.nl vond ik een sjabloon om een eigen Twitter achtergrond te maken. Bekijk het resultaat op mijn twitter pagina. En als je daar dan toch niet vergeet me vooral niet te volgen (follow)!

Dan hebben we nog LinkedIn en Facebook. LinkedIn gebruikte ik al, maar had mijn bedrijf daar nog niet toegevoegd. Maar ook daar kun je dus je bedrijf aanmelden. Kijk maar op mijn pagina.

Utrecht Fotograaf Evenement Social

En hoe zit dat dan met Facebook?

Facebook is weer een ander verhaal, persoonlijke en bedrijfspagina’s worden daar strikt gescheiden gehouden, dus gebruik je persoonlijke pagina alleen privé en maak tevens een bedrijfspagina voor je onderneming. Over Facebook heb ik veel geleerd van Erno Hannink (www.ernohannink.nl) onder andere alle regels en do’s & dont’s voor het maken van een bedrijfspagina op Facebook. Een belangrijke do is bijvoorbeeld dat je een welkomstpagina
kunt aanmaken. Nieuwe bezoekers komen altijd eerst op die pagina terecht van mij als Fotograaf Utrecht, waardoor ze meteen allerlei informatie krijgen over je bedrijf en de kans groter is dat ze je “leuk” vinden. Wil je eens zien hoe zo een welkomstpagina eruit ziet? Kijk dan hier:
Later ga ik nog meer artikelen schrijven over social media en evenementfotografie.

Zien we elkaar online? En als ik je daar dan toch tegenkom, vergeet dan niet om:

 Fotograaf Utrecht te volgen op Twitter
 mij leuk te vinden op Facebook, en
 mij te volgen op LinkedIn

Fotograaf Utrecht Evenement

Externe links: